Niels Christian Barkholt

Folketingskandidat for SF, opstillet i Københavns omegns storkreds.

Niels er uddannet socialrådgiver (1999) og cand.scient.soc. (2007) og har i mere end 20 år beskæftiget sig med socialt arbejde i Danmark og internationalt.

Niels har senest været næstformand i Dansk Socialrådgiverforening 2012-2018.

Niels er i dag formand for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre.

Vi skal gøre op med frygtens politik

Vi skal gøre op med frygtens politik

Jeg havde igår den 13. november 2018 en længere artikel i Altinget om, hvordan centrum-venstre har svigtet ved ikke at sige markant fra overfor DF´s fremmedfjendske menneskesyn og racistiske undertoner. Det kan læses her: https://www.altinget.dk/social/artikel/sf-kandidat-centrum-venstre-har-svigtet-i-udlaendingedebatten

Dette er en koncentreret udgave af indlægget.

Til at starte med ignorerede vi DF. Os i centrum-venstre. Vi konstaterede, at ”stuerene, det bliver I aldrig”. Men befolkningen købte deres budskab. Hvorfor, er vi nødt til at spørge os selv om? Fordi de bag deres hadske retorik gemte på en bekymring, som var reel nok: Integrationen var udfordret. Dengang, tilbage i 90’erne og starten af 00’erne.

Vi investerede i socialområdet og integrationen og fik rettet op på det. Det ser vi gevinsten af i dag. Men den hadske tone havde sat rødder, og fik i tiden efter 11. september 2001 for alvor grobund. Det udviklede sig til et ”dem mod os”. “Danskerne” mod “de brune”. Og vi – os i centrum-venstre – lod det ske. Fordi vi af frygt for at blive kaldt racister, så stiltiende til. 

Vi lod udviklingen fortsætte længe. Helt frem til i dag, hvor den er gået så meget i selvsving, at vi ikke længere mener, at vi skal sikre integrationen og tage imod flygtninge. De positive resultater af investeringerne i 90’erne og 00’erne drukner i en fortsat hadsk og polariserende debattone. Hvor vi på tværs af fløjene går i samme retning og vælger at fokusere på de få, som trækker statistikkerne ned, frem for de mange som trækker dem op.

Vi tillader en udvikling, hvor vi efterhånden ser vores medborgere som fjender. De brune, som skal skræmmes væk og straffes. Men det er jo ikke det, vi ønsker. Det er ikke foreneligt med grundstenene i socialistisk ideologi. Vi er derfor nødt til at sige fra, inden det er for sent.

Skal vi fortsætte projektcirkuset i satspuljen?

Skal vi fortsætte projektcirkuset i satspuljen?

Vi skal løse de hjemløses problemer – ikke gøre problemerne større

Vi skal løse de hjemløses problemer – ikke gøre problemerne større