Artikler


Niels tæt på

HVIS VI FORTSÆTTER MED AT STRAFFE EFTER UDSTÅET STRAF, SÅ AFVIKLER VI IKKE PARALLELSAMFUND, MEN DANNER GROBUND FOR DEM...

Denne artikel behandler temaet ”parallelsamfund” og regeringens udspil til en såkaldt ”ghettoplan”. Artiklen argumenterer fra forskellige perspektiver, hvorfor regeringens forslag ikke vil løse sociale problemer, men faktisk bare skabe flere af dem. Artiklen rummer konkrete bud på iøjefaldende alternative løsningsforslag.

Niels står i kontoret

VI TALER SOM BESATTE OM FÆLLESSKABET, MEN VI HAR ALLEREDE MISTET DET.

Der er næppe nogen, der har svaret på, hvordan fællesskabet eller nærmere fællesskaberne vil tegne sig om 5-10-20 år, men vi taler som besatte om det lige nu. Vi taler formentlig om det, fordi vi føler, vi er ved at miste det. Virkeligheden er imidlertid, at fællesskabet er gået tabt.

Blind leder blind illustration

VEJEN TIL NY STYRING I DEN OFFENTLIGE SEKTOR

Styring af velfærd i den offentlige sektor er den næststørste udfordring i Danmark efter klimaet. Denne artikel går ind i kompleksiteten og anviser veje til, hvordan vi er nødt til – for at undgå at falde ud over en kant – at udvikle den offentlige sektor i en ny retning i årene, der kommer.